Crème brûlée-netradiční cukrářský výrobek

 Crème brûlée- chutná skvěle

 

Lenka Štěpánková

Crème brûlée  - zákusek pocházející z Francie, se v cukrářské výrobě vyskytuje jen velmi ojediněle. Je pro něj typická krusta z karamelu, kterou cukrář vytváří pomocí falmbovací pistole. První zmínka je v Massialotově knize receptů z roku 1691. Francouzský název výrobku byl později převzat do angličtiny jako Creme Brulee.
>> Číst celý článek >>

Učňovská klobása - recept na školní lahůdku z Poličky









Pavel Bureš

Dnes vám přinášíme unikátní recept, který jinde nenajdete. Název uzeniny učňovská klobása totiž odkazuje na to, že ji vyrábějí žáci oboru řezník-uzenář přímo na naší střední škole v Poličce.
>> Číst celý článek >>

 

Zřizovatelem školy je

Zřizovatelem školy je Pardubický kraj

Novinky ze školství

Školský portál Pardubického kraje - každý den nové informace ze školství
Jsme členy IES

IES - International Education Society London