Crème brûlée-netradiční cukrářský výrobek
Crème brûlée- chutná skvěle
Lenka Štěpánková
Crème brûlée - zákusek pocházející z Francie, se v cukrářské výrobě vyskytuje jen velmi ojediněle. Je pro něj typická krusta z karamelu, kterou cukrář vytváří pomocí falmbovací pistole. První zmínka je v Massialotově knize receptů z roku 1691. Francouzský název výrobku byl později převzat do angličtiny jako Creme Brulee.
>> Číst celý článek >>
Vyzkoušejte si carving - vyřezávání do ovoce a zeleniny
Vojtěch Petržela
Vyřezávání do ovoce a zeleniny, takzvaný carving, se v Čechách rozšířil v posledních deseti letech. Vyřezávat se dá téměř do čehokoliv, dokonce i do sýrů. Bez umění moderních uměleckých řezbářů ovoce a zeleniny se neobejde žádná významná společenská událost.
>> Číst celý článek >>
Učňovská klobása - recept na školní lahůdku z Poličky
Pavel Bureš
Dnes vám přinášíme unikátní recept, který jinde nenajdete. Název uzeniny učňovská klobása totiž odkazuje na to, že ji vyrábějí žáci oboru řezník-uzenář přímo na naší střední škole v Poličce.
>> Číst celý článek >>
Káva - osvěžující nápoj objevený náhodou
Alena Stoklásková
Co je káva? Pro některé rituál, kterým začínají svůj den. Otevírají se spousty kaváren, které nabízí kávu v různých podobách. Na kávu zveme přátele, obchodní partnery a vychutnáváme si jí i v soukromí. Ale co je vlastně káva? Odkud pochází a jaké existují druhy?
Finská elegance - osvěžující koktejl pro sobotní párty
Marie Škaroupková
Finská elegance - pod tímto tajemným názvem se skrývá nápoj, který vymysleli studenti Střední odborné školy a Středního odborného učiliště v Poličce ve spolupráci s paní mistrovou pro XVIII. ročník soutěže Ahol Cup 2016, který se konal v Ostravě. Název Finská elegance je vyjádřením toho, že koktejl se vlévá do nachlazených sklenic a zároveň je doplněn sektem, který dodává eleganci.