Arrivederci Italia

V době od 5. října do 22 října současného školního roku měli žáci studující obor gastronomie jedinečnou možnost získat  nové praktické zkušenosti a poznatky z italské gastronomie. V této době totiž pobývalo 10 žáků včetně pedagogického dozoru přímo v italské škole Scuola REGIONALE di Ristoracione della Romagna ve městě Cesenatico v milánské oblasti.

Je to škola, která také připravuje kuchaře a cukráře, a proto dovednosti, zkušenosti a znalosti italské kuchyně „dostávali“ naši žáci přímo u zdroje. Nebyli ovšem pouhými pozorovateli, ale i přímými účastníky přípravy pokrmů studené i teplé kuchyně ve školní jídelně a také cukrářských výrobků ve školní cukrárně včetně konzumace.

Žáci plnili nejen úkoly praktického vyučování, ale pobyt přispěl k upevňování konverzace v anglickém jazyce a k socializaci žáků v novém prostředí.

Areál školy je situován několik desítek  metrů od  krásné pláže Středozemního moře, a tak po splnění povinností, díky skvělému počasí došlo i na koupání a opalování, které přispělo k získání tolik důležité energie, zvláště ke zdárnému studiu.

Pobyt měl i poznávací charakter. Proto místní autobusovou dopravou navštívila celá skupina město Cervia, vlakem  podnikla výlet do Raveny. Dále poznala město Santarcangelo di Romano i městský stát San Marino. Všechna místa zanechala ve skupině zážitky v podobě přímořské krajiny, historie i současného života.

Vedení italské školy připravilo pro pobyt výborné podmínky a personál byl velmi vstřícný. Došlo tedy i k navázání kamarádských vztahů.Jeden účastník bude mít nezapomenutelný zážitek z česko italské oslavy svých 18. narozenin, včetně dortu od italských cukrářů. Pro komunikaci s domovem byla možnost využití počítačů v učebně, kde celá skupina každý den  večer zatěžovala satelitní spojení.

Díky zapojení naší školy do těchto projektů, může být příprava žáků na povolání na vysoké úrovni.

 

Zřizovatelem školy je

Zřizovatelem školy je Pardubický kraj

Novinky ze školství

Školský portál Pardubického kraje - každý den nové informace ze školství
Jsme členy IES

IES - International Education Society London