Gastronomické slavnosti M. D. Rettigové

Ve dnech 23. -24. května 2015 se naše škola aktivně účastnila organizace gastronomických slavností Magdaleny Dobromily Rettigové v Litomyšli. V sobotu ráno jsme postavili na náměstí v Litomyšli gastrostudio, kde probíhala do pozdních odpoledních hodin kuchařská soutěž dvoučlenných týmů ze sedmi  hotelových a středních škol Pardubického kraje. Za naši školu bojovali Ondřej Vašek a Jiří Bartoš a získali skvělé 2. místo. Fotogalerie

Dětský program jsme zajišťovali v obřím stanu, kde si ti nejmenší pod vedením našich žáků a učitelů odborného výcviku vyzkoušeli míchání nápojů, sladké modelování, přípravu veselých sendvičů, carving a další. Naši barmani Dominik Prouza a Zdeněk Křivka se předvedli v prodejním stánku, kde namíchali více než 300 nápojů.

Parta našich studentů z „G“ se již tradičně zúčastnila soutěže ve vaření kotlíkového guláše „O kotlík starosty Litomyšle“.  Soutěžilo deset týmů a hodnocení se ujala nejen odborná porota, ale také diváci. Odborná porota udělila našemu týmu druhé místo, a diváci dokonce první.

V neděli se pod naší taktovkou podávala na litomyšlském náměstí „sousedská husička“. Úderem dvanácté hodiny jsme vydali a roznesli více jak 550 porcí pečených husích stehen s variacemi zelí a knedlíků.

 

Zřizovatelem školy je

Zřizovatelem školy je Pardubický kraj

Novinky ze školství

Školský portál Pardubického kraje - každý den nové informace ze školství
Jsme členy IES

IES - International Education Society London