Gourmet Team Challenger 2013

soutěžícíDruhý únorový víkend (8. a 9. 2. 2013) byl pro naši školu ve znamení soutěží. Zúčastnili jsme se hned pěti soutěží v našich gastronomických oborech, které se konaly na Výstavišti v Praze jako doprovodný program veletrhu TOP GASTRO HOTEL. Nejvýznamnější soutěž v gastronomické historii naší školy byl Gourmet Team Challenger 2013 - národní soutěž pro šestičlenný tým ve složení Lubomír Brázda, Zuzana Konopásková, Božena Zahálková, Vladimír Andrlík, Martin Krejza, Milan Macháček. Tým SOŠ a SOU Polička vybojoval vynikající 3. místo mezi profesiálními kuchaři, zabývajícími se cateringovými službami. Fotogalerie.
Tisková zpráva k soutěži.

Zadáním bylo připravit labužnický bufet pro 30 osob. Pro návštěvníky veletrhu jsme připravovali tato jídla: Tapas roláda z mladého králíka v tyrolském špeku, nastavovaná kaše Galantýnka z bažantích prsíček se strouhanou pečenou červenou řepou Zadělávané dršťky se slaninou a čerstvou majoránkou, poličský pagáček, pečené kachní prsíčko, kedlubnové zelí, bramborový špalíček, Pečené filátko ze sivena s dýňovou polévkou s fenyklem, Bramborový sendvič s kozím sýrem a špenátem, Drůbeží mísa - Prsíčka z perličky, stehýnko plněné houbami, brambory se zakysanou smetanou a cibulkou orestovanou na slanině, Rybí mísa - Rolovaný candát, sotýrovaná zelenina, sulc z kapra s kyselou zeleninou, cibulový tataráček s koprem, sladko-kyselý lák, Masová mísa - tlačenka z uzeného kolínka s domácí nakládanou zeleninou, hřbet z mladého prasátka, STUDENÉ PŘEDKRMY - Pošírované filátko z duhového pstruha, krupeto, křenová pěna, vepřová panenka s houbovou tarhoňou, pečené rajčátko s bazalkovou esencí, zvěřinová paštika, malinové želé, tymiánová tyčinka, TEPLÁ POLÉVKA - Slepičí kyselice s pikantní klobásou a zakysanou smetanou, SALÁTY - Paprikový salát s papayo, citrusový salát s rukolou, trhané listové saláty s fenyklem, estragonový vinegret, vídeňský bramborový salát, TEPLÁ STANICE - Vepřový bůček, hlávkové zelí se škvařenou slaninou, bramborový knedlík plněný škvarky, TEPLÝ DEZERT - Pošírovaná hruška v bezovém sirupu a víně, pečené sladké ořechy, domácí jahodový sorbet s čerstvou mátou, DEZERTY - Pina colada panna cotta s ananasovým coulis, čokoládový brownies s jogurtovým mouse a čerstvým ovocem.

 

Zřizovatelem školy je

Zřizovatelem školy je Pardubický kraj

Novinky ze školství

Školský portál Pardubického kraje - každý den nové informace ze školství
Jsme členy IES

IES - International Education Society London