Juniorské mistrovství ČR
Gastro Junior BIDVEST Cup 2013 Brno – Mezinárodní juniorské mistrovství ČR se konalo 17. -19. 1. 2013 na brněnském výstavišti. Naše škola měla zastoupení ve třech kategoriích.
Kuchař Pavel Vendlig získal 7. místo a zlaté pásmo za pokrm Marinovaná vepřová pečeně s čerstvými bylinkami, jemná křenová omáčka, smažená kroketa obalená v tyrolské slanince na dýňovém pyré, na másle restovaná cuketa s dýní a rozmarýnem.
Cukrářka Nela Smékalová skončila na výborném 4. místě ve zlatém pásmu za dezert Bramborový nákyp s mákem a hruškou, sabayon se sirupem z černého bezu, listová kroketka plněná sušeným ovocem a perníkem, hruškový sorbet.
Servírka Radka Jarešová obsadila 12. místo ve stříbrném pásmu za Jablečnou kompozici: flambované jablko, jablečno-rozinkové ragú doplněné tvarohovo-povidlovým dezertem, skořicovo-vanilková espuma.