Mezinárodní veletrh fiktivních firem

soutěžícíSOŠ a SOU Polička se ve dnech 19. 3. - 21. 3. 2013, jako jediná ze středních odborných škol pardubického kraje, zúčastnila mezinárodního veletrhu fiktivních firem, který se konal v Křižíkově pavilonu B v Praze 7 – Holešovicích. Veletrhu se zúčastnilo 144 fiktivních firem z 11 evropských zemí.
Školu reprezentovali žáci 3. ročníku studijního oboru Gastronomie.
Fotogalerie Z osmi fiktivních firem, které na škole pracují, se veletrhu zúčastnily dvě, a to firma Gastro Show, s.r.o., zaměřující se na pořádání gastronomických kurzů, a firma Fresh Catering, s.r.o., zabývající se cateringovými službami.
„V průběhu tří dnů museli studenti prezentovat nejen svoji firmu, ale i znalosti z účetnictví, ekonomiky a marketingu a to vše v českém, ale i v anglickém a německém jazyce. Svůj úkol zvládli dobře, což se odrazilo i v hodnocení. Získali jsme 17. a 20. místo v soutěžní kategorii „Nejlepší stánek“, což je jistě v konkurenci tolika fiktivních firem solidní výsledek,“ konstatovala ing. Bronislava Pražanová, která předmět fiktivní firma na poličské škole vyučuje.
„Zkušenosti získané na veletrhu zúročíme nejen v dalším studiu, ale i v běžném životě. Poznatky, které jsme si z Prahy přivezli, chceme předat nižším ročníkům, které povedou naše firmy v příštích letech a budou se účastnit jak regionálních, tak i mezinárodních veletrhů," komentovaly svoji účast studentky Veronika Pražanová a Pavla Kleinbauerová.

 

Zřizovatelem školy je

Zřizovatelem školy je Pardubický kraj

Novinky ze školství

Školský portál Pardubického kraje - každý den nové informace ze školství
Jsme členy IES

IES - International Education Society London