Odborná stáž v Itálii
Žáci třetího ročníku učebního oboru kuchař-číšník navštívili na přelomu září a října italské město Cesenatico. Vyzkoušeli si přípravu italských jídel pod dohledem tamních šéfkuchařů. Součástí praxe bylo i seznamení s okolím. Žáci díky projektu Erasmus Plus získali nejen nové praktické zkušenosti, ale vyzkoušeli si i komunikaci v cizím jazyce. Fotogalerie
Přečtěte si, co o pobytu sami žáci napsali:Praxe v Itálii byla velmi zajímavá, naučili jsme se spoustu nových věcí např.: kuchání ryb, připravovat rychle a efektivně italská jídla a italské dezerty. Ochutnali jsme spoustu pokrmů národní kuchyně včetně mořských plodů. Naše praxe probíhala pod dohledem italského šéfkuchaře, vařili jsme obědy pro místní školu. Jeden týden byl určený pro poznávání okolí a rozšíření našich obzorů v okolí. Navštívili jsme Rimini, Cattolico, Ravennu, San Marino ... Jsme velice rádi, že nám naše škola umožnila takový skvělý gastronomický zážitek.