Projekt ŠIK

Od 19.10.2009 se objevila na hlavní chodbě naší školy velkoplošná obrazovka. Její instalace je výsledkem spolupráce se společností ŠIK CZ s.r.o., která prostřednictvím velkoplošných obrazovek instalovaných ve školách usiluje o nový způsob komunikace s mladými lidmi. Vstoupili jsme se tak do projektu, do kterého je zapojeno více než 150 škol.


Cílem projektu ŠIK je oslovit co nejširší skupinu mladých lidí prostřednictvím video spotů, které mají preventivní, osvětově-vzdělávací a informační charakter. Projekt ŠIK usiluje o realizaci efektivní prevence sociálně patologických jevů na ZŠ a SŠ, a to ve spolupráci s dalšími státními i nestátními organizacemi.
Prostřednictvím projektu ŠIK budou mít žáci školy neustálý přísun kvalitních a žádaných informací, které se týkají následujících oblastí:

* oblast primární a sekundární prevence sociálně patologických jevů,
* oblast nespecifické prevence,
* možnosti dalšího vzdělávání žáků a studentů,
* oblast mimoškolní činnosti a aktivního trávení volného času,
* aktuality ze světového dění, ze světa kultury, techniky.

Projekt je budován pod záštitou Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, Ministerstva vnitra, Ministerstva dopravy a ve spolupráci s Ministerstvem spravedlnosti a Ministerstvem životního prostředí.
Věříme, že tento moderní způsob komunikace žáci školy ocení a informace získané touto cestou využijí ve svém profesním i osobním životě. Nabídku spotů mohou žáci rozšířit o vlastními příspěvky související se životem školy.
 

 

Zřizovatelem školy je

Zřizovatelem školy je Pardubický kraj

Novinky ze školství

Školský portál Pardubického kraje - každý den nové informace ze školství
Jsme členy IES

IES - International Education Society London