Slovenské dobroty z naší školy
Dne 21. dubna 2016 proběhlo vystoupení slovenské kapely Elán KontraBand v Tylově domě v Poličce. Žáci SOŠ a SOU Polička přispěli k dobré náladě přípravou a podáváním specialit typických pro slovenskou kuchyni z oblasti Malé Fatry a Terchovska. Akce byla součástí festivalu DNY SLOVENSKÉ KULTURY.
A jaké bylo ochutnávkové menu?
Studený předkrm-Posúch s koprom a smotanou (Pečivo z kynutého těsta, lze plnit různými náplněmi – my jsme zvolili náplň koprovou.)
Polévka-Šošovicová polievka se sušenými slivkami (Téměř klasická čočková polévka, ale nezvykle doplněná o vložku sušených švestek.)
Hlavní chod-Úhrabky (Variace na halušky, které jsou doplněné o vařené brambory - nedílnou složku daného pokrmu.)
Dezert-Bobal´ky (Moučník připravený z pečeného kynutého těsta, dohotovený speciálním postupem. Bobaľky jsou obohacené o mletý mák, moučkový cukr a následně se přelívají máslem.)