Mezinárodní projekty

Naše škola se úspěšně angažuje v projektech financovaných Národní agenturou pro Evropské vzdělávací programy NAEP, a to především v programu Comenius a Leonardo da Vinci.

Program Leonardo da Vinci je v rámci programu celoživotního učení zaměřen na výukové a vzdělávací potřeby všech osob účastnících se odbornéh vzdělávání a odborné přípravy na jiné než vysokoškolské úrovni. V letošním roce jsme úspěšně ukončili projekt Leonardo 2008 zaměřený na žáky SOU Kuchař-číšník a zároveň zahajujeme Leonardo 2009, určen žákům čtyřletýchoborů SOŠ v oblasti cestovního ruchu. Každý projekt se skládá ze čtyř osmnáctidenních běhů realizovaných ve dvouletém období. Naším partnerem v tomto projektu je škola se zaměřením na gastronomii a cestovní ruch. Nachází se v Cesenaticu a leží přímo na pobřeží Jaderského moře.

V projektu Comenius společně s partnerskými organizacemi z Francie, Německa,Finska a Itálie-Sicílie realizujeme projekt zaměřený na využití mořských plodů v gastronomii. Cílem projektu jsou vzájemné výměny studentů a pedagogických pracovníků uvedených škol, kteří se mohou touto netradiční cestou seznamovat s novými trendy světové gastronomie. Vybraní studenti v těchto projektech mají vše zdarma včetně dopravy a pojištění. Kritériem pro výběr je aktivní přístup ke vzdělávání ze strany každého žáka.

 

 

Zřizovatelem školy je

Zřizovatelem školy je Pardubický kraj

Novinky ze školství

Školský portál Pardubického kraje - každý den nové informace ze školství
Jsme členy IES

IES - International Education Society London