Nezalekli jsme se konkurence obchodních akademií a vyšších obchodních škol

naše firmaDne 27. ledna 2016 se zástupci třídy gastronomie a hotelnictví 4. ročníku zúčastnili 10. ročníku regionálního veletrhu fiktivních firem. Veletrh se konal ve školních prostorách Obchodní akademie v Praze. Přečtěte si, jak za zúčastněné fiktivní firmy účast popsala Kristýna Horáková. Fotogalerie

Příjezd byl velice originální, když ani sám pan učitel nevěděl, kde budeme parkovat, neboť všude byly samé jednosměrky a zákazy vjezdu. Naštěstí vše proběhlo v pořádku a my jsme mohli přenést všechny potřebné věci a postavit své stánky.

Při zahájení nám byli představeni porotci a hodnotící soutěže. Museli jsme si všechny zapamatovat, abychom věděli, komu donést co nejvíce koláčků a věnečků, které upekli žáci oboru cukrář jako propagaci.

Obchodování probíhalo velmi dobře, obě firmy měly mnoho zákazníků. Všichni hodnotící byli milí a naše stánky a obchodování se jim líbilo, až na jednoho, který nás překvapil konverzací v anglickém jazyce. Nakonec jsme to zvládli. „Ale když jsem viděla, že předchozí firma dostala šest bodů a my jen tři, tak jsem se zalekla,“ zhodnotila výkon firmy CK Česko pod lupou její ředitelka Kristýna Horáková.

Na konci veletrhu jsme se při vyhlášení báli a doufali, že aspoň nějaké umístění bude.

Bylo! Firma CK Česko pod lupou, s.r.o. se umístila na celkovém 4. místě z 26 fiktivních firem obchodních akademií a vyšších odborných škol z celé České republiky. Jejich kolegové z Fresh Catering, s.r.o. se taktéž umístili na 4. místě, ale v soutěži o nejlepší nabídkový leták.

Po skončení veletrhu jsme se shodli, že se naše znalosti anglického jazyka musí dále zlepšovat.

 

Zřizovatelem školy je

Zřizovatelem školy je Pardubický kraj

Novinky ze školství

Školský portál Pardubického kraje - každý den nové informace ze školství
Jsme členy IES

IES - International Education Society London