Obsluhoval jsem amerického herce 13.10.-8.11.2008

Jaroslav Marek zvítězil v září v číšnické kategorii regionálního kola Gastro Junior. Jednou z cen , které získal byla i možnost stáže v luxusním pražském hotelu Mandarin Oriental. Přečtěte si, jak svůj měsíční pobyt v exkluzivním prostředí hodnotí.

Moje odborná stáž v luxusním hotelu Mandarin Oriental Prague

 

Po mnoha hodinách strávených přípravou na odbornou soutěž Gastro Junior Nowaco Cup 2009, která se konala ve dnech 25.-26. září 2008 v pardubické ČEZ aréně jsem se s velkým nadšením, trémou a očekáváním zúčastnil této gastronomické soutěže. Díky přípravě pod vedením skutečných odborníků, paní Květy Šmerdové a jejího manžela pana Václava Šmerdy, se mně podařilo na této soutěži uspět a zvítězit. Kromě věcných cen, které byly připraveny pro vítěze, zde byla také pozvánka k absolvování odborné stáže v jednom z pražských hotelů, hotelu Mandarin Oriental Praha. Tento hotel je součástí velkého asijského koncernu Jardine Matheson a nachází se v Nebovidské ulici na Malé Straně, v tichém a romantickém sousedství barokních paláců, kostelů a zahrad..

Termín konání své stáže jsem si zvolil ve dnech od 13. října do 8. listopadu.

Po mém příchodu do hotelu jsem byl přivítán pracovníky, posléze mými kolegy z řad zaměstnanců hotelu. Byl mi představen hotel disponující pěti hvězdičkami, který byl vybudován z původního kláštera Dominikánského řádu ze 14. století.  Jako místo výkonu stáže jsem si zvolil hotelový bar nazývaný BAREGO. Postupně jsem se seznamoval se sortimentem, zařízením, chodem a skvělým vybavením celého baru, které na mě velmi  zapůsobilo.

Sortiment baru byl velice široký, k nalezení zde bylo spoustu kvalitních alkoholických  a nealkoholických nápojů z celého světa, široký výběr kvalitních českých, francouzských a italských vín, šampaňských, kávy, ale i řada pokrmů mezinárodní kuchyně.

Během své stáže jsem měl také možnost v hotelu spatřit některé ze známých tváří. Jako příklad bych uvedl herce Johna Travoltu. Jelikož klientelou hotelu jsou hlavně cizinci, převažovala komunikace v anglickém jazyce, což pro mne, jako pro studenta, bylo velice přínosné. Na závěr mohu dodat, že jsem se díky této stáži mohl přiučit spoustě nových věcí, poznat nové lidi a utvořit si představu o tom jak to v hotelu s 99 pokoji, lázněmi, fitness centrem a spoustou jiného vybavení vlastně chodí.

 

Jaroslav Marek

Střední odborná škola a Střední  odborné  učiliště v Poličce.

 

 

Zřizovatelem školy je

Zřizovatelem školy je Pardubický kraj

Novinky ze školství

Školský portál Pardubického kraje - každý den nové informace ze školství
Jsme členy IES

IES - International Education Society London