Kritéria pro nástavbový obor

Zápisový lístek se neodevzdává, proto žádáme uchazeče, aby nám do 28. 4. 2016 zaslali na adresu jaroslav.svihel@soupolicka.cz informaci zda nastoupí, či nenastoupí od 1. 9. 2016 na naši školu.


Termín podání přihlášky na studium: do 15. 3. 2016

Termín prvního kola přijímacího řízení: 22. 4. 2016

Kritéria přijímacího řízení do 1. ročníku školního roku 2016/2017 na Střední odbornou školu a Střední odborné učiliště, Polička pro nástavbový obor Podnikání byla ředitelem školy stanovena takto:

(1) V rámci přijímacího řízení pro školní rok 2016/2017 budou všichni uchazeči o přijetí ke studiu nástavbového oboru na SOŠ a SOU Polička přijímáni bez přijímací zkoušky.
(2) O pořadí uchazečů rozhoduje bodový zisk, jehož celková hodnota je dána součtem bodů za:

  1. Studijní výsledky ze SŠ (1., 2. ročník a polovina 3. ročníku) se převedou na stupnici, kde každému klasifikačnímu průměru je přidělen určitý počet bodů na základě lineární závislosti počtu bodů na dosaženém průměru s krokem 0,01 klasifikačního průměru. Průměr 1,00...100 bodů až 4,00...10 bodů. Maximální možný počet bodů je 300.
  2. Další skutečnosti potvrzené školou, které osvědčují vhodné schopnosti, vědomosti a zájmy uchazeče (reprezentace školy). Počet získaných bodů je 3.
  3. Celkem lze v přijímacím řízení získat 303 bodů.
  4. Uchazeči budou přijímáni dle celkového počtu získaných bodů, nejlépe hodnocen bude žák s nejvyšším počtem získaných bodů

V případě rovnosti bodů rozhoduje o pořadí lepší průměrný prospěch za 1. pololetí posledního ročníku ze školy, je-li opět shodný, rozhoduje vyšší dosažený součet bodů za prospěch z českého jazyka a matematiky za 1. pololetí posledního ročníku školy, je-li opět shodný, rozhoduje vyšší dosažený počet bodů za prospěch z českého jazyka za 1. pololetí posledního ročníku školy.

Kritéria přijímacího řízení stanovená pro všechna kola.  
 
 

Vyhlášení výsledků přijímacích zkoušek

Přijatý uchazeč již nebude muset čekat, až dostane písemné rozhodnutí o výsledku přijímacího řízení. Ředitel školy odesílá rozhodnutí pouze nepřijatým uchazečům, seznam přijatých uchazečů zveřejní (novela § 60 odst. 16, 17 a § 183 odst.  2 školského zákona).

Přitom platí, že ředitel školy ukončí hodnocení uchazečů do 3 pracovních dnů po termínu stanoveném pro přijímací zkoušky a oznámí výsledky přijímacího řízení. Rozhodnutí, kterým se vyhovuje žádosti o přijetí ke vzdělávání, se oznamují zveřejněním seznamu uchazečů pod přiděleným registračním číslem s výsledkem řízení u každého uchazeče. Seznam se zveřejňuje na veřejně přístupném místě ve škole a též způsobem umožňujícím dálkový přístup, a to alespoň na dobu 15 dnů, obsahuje datum zveřejnění a v případě středních škol též poučení o právních následcích neodevzdání zápisového lístku podle § 60a odst. 7 školského zákona.
Výsledky přijímacího řízení tedy budou neprodleně vyvěšeny na příslušném místě ve škole. Zde budou tzv. pod čarou zveřejněni i uchazeči, kteří nevyhověli přijímacím zkouškám. Odvolání proti rozhodnutí ředitele školy Podle zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) je možné se proti rozhodnutí ředitele školy do 3 pracovních dnů od jeho doručení odvolat, a to prostřednictvím ředitele SOŠ a SOU ke Krajskému úřadu Pardubického kraje.

Zápisový lístek

Uchazeči jej nepředkládají.

VÝSLEDKY 1. KOLA PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ

Výsledková listina PZ obor Podnikání
Seznam přijatých uchazečů obor Podnikání

 

Přihláška pro nástavbové studium (formát pdf)  

Vzor vyplněné přihlášky pro nástavbové studium (formát pdf)  

Formulář pro odvolání.  

 

 

 

Zřizovatelem školy je

Zřizovatelem školy je Pardubický kraj

Novinky ze školství

Školský portál Pardubického kraje - každý den nové informace ze školství
Jsme členy IES

IES - International Education Society London